אגודת הסטודנטים בטכניון מובילה ביחד עם מרכז קיימות את כלל הפעילויות עבור הסטודנטים. החל מהרצאות וסיורים עד קידום נושאים סביבתיים נוספים בקמפוס.
בנוסף, האגודה החליטה לקחת על עצמה לדאוג למחזור בקבוקי פלסטיק, זכוכית ופחיות בכל פקולטה באמצעות הצבת פח צהוב. כל פקולטה המעוניינת לקחת חלק ממערך מחזור זה צריכה למנות נציג שידאג לאיסוף תכולת הפח, מיונו והעברתו לאגודה. האגודה אחראית למחזור והפקדה כך שהסכום המתקבל מההפקדה שמור לאותה פקולטה.
פקולטה המעוניינת להצטרף לפעילות זו יכולה לפנות לרכזת קיימות של האגודה: sustain@asat.technion.ac.il
פעילות סטודנטים למען אקלים
"סטודנטים למען אקלים טכניון" שמו לעצמם מטרה לקדם את המאבק במשבר האקלים בטכניון.
במהלך השנה הקודמת התקיימו פעילויות רבות של הסטודנטים תחת מרכז קיימות בעידוד וסיוע של ליאור מן, מנהל משרד חברתי באגודת הסטודנטים. הסטודנטים ארגנו הרצאות בבית הסטודנט, סיור לחירייה, סדנאות יצירה באוריינטציה סביבתית יחד עם אילנה פירבו, רכזת תרבות של לשכת הדיקן ואף שלוחה למצעד האקלים.
השנה, הועברו חוגי בית ע"י הסטודנטים: מאיה ון-חלדר, סטודנטית להנדסת סביבה, דרור מירון, דוקטורנט במסלול האנרגיה, אור גלנט, דוקטורנטית במסלול להנדסת פולימרים, אביב בריגר ושי לוי, סטודנטים להנדסה ומדע של חומרים, חוגי בית לסטודנטים, לעובדים בבניין אולמן, לסטודנטים בתכנית המצוינים של רוטשילד ועוד. זאת בסיוע של זהר פז, אשר אמונה על הגרפיקה והמדיה של כלל הפעילויות, ונטע כהן ועירית געתון, על הארגון.
***
השנה, הועברה סדנה בנושא משבר האקלים ע"י מרצה חיצוני הדן בהיבט המדעי, החברתי והאזרחי. הסדנא תוכר כקורס אקדמי תחת המחלקה ללימודים הומניסטים. מהלך זה נעשה בהובלה של אור גלנט ובסיוע רב של פרופ' דניאל אורנשטיין ופרופ' אפרים לב.
***
מתוך הדחיפות לקדם את המאבק במשבר האקלים בכותלי האקדמיה, הובילה אור גלנט יחד עם פרופ' אופירה אילון ממוסד שמואל נאמן יום עיון בנושא 'תפקידה של האקדמיה במשבר האקלים' שהתקיים ב 26.2.2020 בו דיברו פרופסורים ומרצים מקמפוסים שונים בארץ. מהטכניון דיברו פרופ' יועד צור, ראש תכנית האנרגיה ואיציק רומנו, מהנדס חשמל ראשי.
הקלטה של יום העיון "תפקידה של האקדמיה במשבר האקלים"
תודה לאור גלנט – סטודנטים למען אקלים
צוללים לים נקי
בתאריך ה- 22.11.2019 התקיים אירוע "צוללים לים נקי" ביוזמת אגודת הסטודנטים בטכניון ובשיתוף פעולה עם מרכז קיימות ומשמר הים. יצאה קבוצה של 9 סטודנטים לחוף בבת- גלים למטרה חשובה- ניקון קרקעית הים. הצוללנים האלופים הצליחו להוציא 5 ק"ג של פסולת מהים! אומנם הכמות קטנה יחסית, אך הצלחנו לעורר שאלות בקרב התושבים העוברים, העלנו את המודעות החברתית לנושא ויצרנו פעילות חוויתית, מעשירה ועם ערך מוסף עבור הסטודנטים שלנו.
עקבו אחרינו בעמודים השונים כדי להתעדכן בעוד פעילויות מסוג זה: https://www.facebook.com/ASAT.Technion/
מגמה ירוקה
מגמה ירוקה הינו ארגון שטח אקטיביסטי הפועל בקמפוסים השונים ברחבי הארץ לקידום המאבק במשבר האקלים. התא בטכניון פועל בשני מישורים – פעולות הסברה והרצאות בתוך הטכניון ופעילות אקטיביסטית מחוץ לו, החל מהגעה לוועדות תכנון ובניה ועד קידום אייטמים בתקשורת הארצית. מתוך הבנה כי תעשיית הדלקים הפוסיליים תורמת להחרפת משבר האקלים מתמקדת הפעילות שלנו בתעשייה במפרץ חיפה.
בתחילת הסמסטר כחלק מגיוס סטודנטים חדשים לתא הקמנו דוכן בצהרי יום ד' ליד האולם השקוף, ושבועיים אחריו ערכנו ערב חשיפה בחונטה במהלכו הצגנו את פעילות התא, את המאבק במשבר האקלים ומה הסטודנטים יכולים לתרום ולהיתרם מהצטרפות לתא.
בהמשך ארגנו מספר אירועים מחוץ לטכניון דוגמת הרצאה ב"בר גלים" בשכונת בת גלים, וסיור פרפרים בשיתוף החברה להגנת הטבע ועמותת ירוק בלב, במהלכו הסברנו על ההשפעה של שינויי האקלים על אוכלוסיית הפרפרים והקשר לתעשיית הדלקים הפוסיליים. כמו כן לקחנו חלק בפאנל בנושא משבר האקלים שהתקיים כחלק מיום היזמות בטכניון. האירוע האחרון שקיימנו בטכניון לסמסטר הנוכחי היה הרצאה בגן האקולוגי על התרומה של תעשיית הדלקים למשבר האקלים.