130 מיליון ₪ לאגירת אנרגיה

אגירת אנרגיה

משרד האנרגיה בחר בטכניון ובאוניברסיטת בר-אילן להקמת מכון מחקר לאומי בתחום אגירת אנרגיה

משרד האנרגיה מקים מכון מחקר לאומי בתחום האגירה האלקטרוכימית. המכון יוקם בשותפות של הטכניון אוניברסיטת בר-אילן ומטרתו לחזק את המובילות הישראלית בתחום זה. בנוסף יעסוק המכון בהכשרת כוח אדם שיתמחה בתחומי ידע הדרושים לאגירה אלקטרוכימית וכן בהעברת טכנולוגיות חדשניות מהסביבה האקדמית לתעשייה.

את המכון תוביל ועדת היגוי משותפת למשרד האנרגיה, למוסדות המחקר ולגורמי חוץ, בראשה יעמוד ד"ר גדעון פרידמן, המדען הראשי במשרד האנרגיה, ובראש המכון יעמדו פרופ' יועד צור, ראש תוכנית האנרגיה ע"ש גרנד בטכניון (GTEP), ופרופ' דורון אורבך, המנהל המדעי של מרכז האנרגיה והקיימות באוניברסיטת בר-אילן. צוות ההיגוי המדעי יכלול את פרופ' יאיר עין-אלי מהפקולטה למדע והנדסה של חומרים בטכניון, וגם את פרופ' מלאכי נוקד ופרופ' ליאור אלבז, שניהם מהמחלקה לכימיה והמכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים בבר-אילן.

לקריאת הכתבה המלאה לחץ כאן.

המידע מעניין? שתף עם חברים
שינוי גודל גופנים